danoci

Економија

ВИДЕО: Владата донесе одлука за ослободување од плаќање аконтации за данок на личен доход и данок на добивка за три месеци

Кристијан Ландов
Ослободување од плаќање на аконтации на данок за личен доход и аконтации на данок на добивка за месец март, април и мај е една од
Економија

Битолска млекара предвреме го плати данокот на добивка, и со финансиска донација за Клиничката болница Битола

А1он
Битолска млекара изврши предвремено плаќање на вкупните аконтативни обврски за данок на добивка за тековната 2020 година во висина од 15 милиони денари за како
Економија

Пекабеско предвремено ги исплати обврските кон државата како поддршка во националната борба со коронавирусот

А1он
Компанијата „Пекабеско“ изврши аконтативна уплата на целокупниот пресметан данок на добивка за 2020 година во висина од 8.833.000 денари со што се приклучува на иницијативата
Економија

Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги, бара Комората на сметководители

А1он
Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги зашто во спротивно ќе нема кој да книжи и да поднесува завршни сметки, велат од Комората на
Економија

УЈП: Полиестердеј не наплатил од ВМРО-ДПМНЕ за изборите 22 милиони денари, а Монт од Полиестердеј 17 милиони денари

А1он
ВМРО-ДПМНЕ останала должна 22 милиони денари на компанијата Полиестердеј за рекламен материјал за кампањата за избор на претседател, покажала контролата на Управата за јавни приходи
Економија

Новите даноци на возила дел од еколошките мерки, нема големи промени во стапките

А1он
Зголемувањето на данокот на моторни возила, што законски ќе се регулира и веќе е во собраниска процедура е во насока на мерките, што се преземаат
Економија

Ангеловска: Започна поврат на ДДВ кон граѓаните и ќе продолжи и следните денови

А1он
Исплатата на повратот на ДДВ од скенираните сметки започна денеска и ќе се извршува непречено во претстојните денови, се додека не се исплатат сите граѓани
Видео Економија

ВИДЕО: Половина милион евра награди за скенирање сметки

Маја Илиевска-Пачемска
Министерството за финансии одвои половина милион евра за награди за скенирање сметки во рамки на акцијата „МојДДВ“. Предвидени се 10 награди на дневно, 15 награди
Економија

ОМ: Не одложување, а целосно укинување на прогресивното оданочување

А1он
„Обединети за Македонија е за целосно укинување на прогресивното оданочување. Со рамниот данок сите се оданочуваат со иста стапка. Освен како центар-десно партија, ова го
Економија

ВМРО-Народна партија: Укинувањето на прогресивната даночна политика ќе донесе поголема стабилност на бизнис секторот

А1он
„ВМРО-Народна партија изразува поддршка на Владата за одлуката за замрзнување на прогресивното оданочување и враќање на рамниот данок. ВМРО-Народна партија уште на почетокот беше против