mojddv

Економија

Се исплаќа повратот на ДДВ кај физичките лица, на сметките ќе добијат 6,1 милион евра

А1он
Управата за јавни приходи ја започна исплатата на повратот на ДДВ кај физичките лица за скенираните фискални сметки во последниот квартал од 2020. Се враќаат
Економија

Во февруари исплата за скенирани фискални во четвртиот квартал од 2020, граѓаните ќе добијат 6,1 милион евра

А1он
Следниот месец на граѓаните кои скенирале фискални сметки во последните три месеци од 2020 година преку апликацијата МојДДВ ќе им бидат вратени 6,1 милион евра,
Економија

Повратот од Викендот без ДДВ ќе се изврши во два дена, налозите доставени, исплатата утре и задутре

А1он
Управата за јавни приходи ги достави налозите за повратот на ДДВ на граѓаните од мерката Викенд без ДДВ, а исплатата ќе се врши од утре.
Економија

Кај граѓаните што скенираат сметки месецов ќе легнат близу 500 милиони денари

А1он
Речиси 500 милиони денари овој месец ќе легнат на сметките на граѓаните по основ на поврат на ДДВ, врз основа на скенирање сметки преку МојДДВ
Економија

Почна исплатата на МојДДВ за април мај и јуни, зголемен бројот на скенирани сметки

А1он
Започна исплатата на повратот на ДДВ на граѓаните за месеците април, мај и јуни, односно второто тримесечје од 2020. Досега на сметките на над 140
Македонија

Ангеловска: Барајте и скенирајте фискални сметки, добивате поврат на ДДВ и се борите против сивата економија

А1он
Мој ДДВ веќе брои над 315.000 корисници. Барајте ги вашите сметки и скенирајте ги – не само затоа што остварувате право на поврат и може
Македонија

Извлечени добитниците на месечните награди од „МојДДВ“

А1он
Извлечени се 15-те најсреќни добитници на месечните награди од по 20.000 илјади денари преку наградната игра МојДДВ#МојаНаграда, на јавно извлекување кое се одржа вчера. Станува
Економија

Месецов ќе бидат исплатени 5.44 милиони евра од „МојДДВ“

А1он
Граѓаните кои скенираат фискални сметки од почетокот на месецот ќе ги добијат средствата од повратот за второто тримесечје од годинава, а вкупниот поврат за претходниот