elena petrova

Економија

Петрова ја презеде директорската функција во УЈП

А1он
Елена Петрова денеска формално ја презеде функцијата директор на Управата за јавни приходи од заменик-директорот Мевљудин Синани. -Елена Петрова е професионалец со долгогодишно работно искуство
Македонија

(ВИДЕО) Петрова: Бесими незаконски потпишал согласности за 3.000 вработувања во државни институции

А1он
Вишиот управен суд донесе две пресуди со кои се оспорени преку 3.000 акти за вработување и унапредување, како и за издадени согласности за вработување по
Македонија

Петрова: Постапката за денационализација е загрозена поради нерешавање на предмети години наназад

А1он
Постапка за денационализација и големиот број на поплаки кои ги добиле биле загрозени поради игнорирање и нерешавање на предмети за денационализација повеќе години наназад, изјави
Македонија

Реакција на Петрова на прес-конференција на заменик министерот за здравство Маја Манолева

А1он
По барање на министерот за финансии Фатмир Бесими, Државната изборна комисија на ден 9.2.2024 година донесе одлука (која ја добивме денес 12.2.2024 година) со која
Економија

Елена Петрова стапи на функцијата дополнителен заменик-министер за финансии

А1он
Дополнителниот заменик-министер за финансии во преодната Влада Елена Петрова денеска стапи на функцијата, а добредојде и посакале министерот за финансии Фатмир Бесими и заменикот-министер за
Македонија

Петрова: Власта на СДС и ДУИ досега потроши 27,8 милијарди евра и ништо не направи

А1он
Клучното прашање е каде и како се потрошени јавните пари. Дали со трошењето на тие јавни средства се подобри благосостојбата и животот на граѓаните во