vmro-np

Македонија

ВМРО-НП: Неприфатливо донесувањето на законите за матична евиденција и родова еднаквост

А1он
ВМРО-Народна партија упатува целосна јасна и недвосмислена поддршка на Македонската православна црква – Охридска архиепископија по однос на прашањето за предлог Законите за матична евиденција
Македонија

ВМРО-Народна партија ќе поднесе амандмани на сите предлог-закони поврзани со изградбата на коридорите

А1он
ВМРО-Народна партија ќе поднесе амандмани на сите предлог-закони поврзани со изградбата на коридорите, со цел заштита на државниот интерес, обезбедување еднакви законски одредби и еднакви
Македонија

ВМРО-НП: Поднесуваме иницијатива за укинување на Министерството за транспорт и на Јавното претпријатие за државни патишта

А1он
Откако Артан Груби е поставен за главен координатор за спроведувањето на градежните активности на коридорот 8, ВМРО-Народна партија поднесува иницијатива за укинување на Министерството за
Македонија

ВМРО-НП: Сто проценти од оружјето кое С. Македонија и го подарува на Украина е набавено од Владата на Георгиевски

А1он
Во последниве месеци повеќе пати слушаме дека Северна Македонија и подарува на Украина тенкови, авиони, хеликоптери и артилерија па ВМРО-Народна партија сака да ја потести
Македонија

Професор Александар Симоновски реагира на предлогот на Георгиевски за рехабилитација на четниците

А1он
„Равногорското движење (Југословенска војска во татковината), под водство на армискиот генерал Драгољуб Михаиловиќ – Дража, започнало да се создава во Западна Србија, по поразот на
Македонија

ВМРО-НП: Македонските четници од Вардарскиот четнички копрус да ги признаеме и рехабилитираме како антифашисти

А1он
„Со оглед на тоа дека се приближува периодот кога се сеќаваме на 29 февруари, ВМРО-Народна партија сака да стави акцент на големата победа кога во
Македонија

ВМРО-НП: Остро се спротивставуваме на иницијативата за увоз на отпад за согорување како алтернативно гориво

А1он
ВМРО-Народна партија остро се спротивставува на иницијативата предложена од Стопанската комора за увоз на отпад за согорување како алтернативно гориво. „Сметаме дека индустријата доби доволно
Македонија

ВМРО-НП: Македонската влада да влезе во преговори за купување дронови од Турција

А1он
„Од војната меѓу Украина и Русија гледаме дека дроновите се покажаа како многу ефикасно оружје за напад но и за одбрана на сопствената територија. Денеска
Македонија

ВМРО-НП: ВМРО-ДПМНЕ продолжува да биде носител на антибугарската хистерија во С. Македонија

А1он
„ВМРО-ДПМНЕ како идеолошки наследник на Вардарскиот четнички корпус продолжува да биде носител на антибугарската хистерија во Северна Македонија продолжувајќи со манипулација и искривување на фактите.
Македонија

ВМРО-НП: Поддржуваме промена на Уставот

А1он
ВМРО-Народна партија вчера учествуваше на состанокот на политичките партии застапени во Собранието на Република Северна Македонија и истакна дека во своите определби и програмски цели