begalci

Регион

ЕУ одобри 130 милиони евра за изградба на затворени центри за бегалци и мигранти на три грчки острови

А1он
Европската Комисија позитивно одговорила и одобрила финансиска помош за Грција во висина од 130 милиони евра за изградба на три затворени и контролирани центри за
Регион

Од Грција за Германија заминаа 90 бегалци – семејства со деца со сериозни здравствени проблеми

А1он
Од Грција за Германија денеска заминаа 90 баратели на азил -семејства со деца со сериозни здравствени проблеми, кои беа сместени во прифатните центри на грчките
Македонија

УНХЦР предупредува дека лицата без државјанство се под ризик да бидат изоставени од мерките против коронавирусот

А1он
Агенцијата на ОН за бегалци – УНХЦР, бара од владите низ светот итно да обрнат внимание на состојбата на милионите лица без државјанство и да
Свет

Од Грција за Велика Британија ќе заминат 16 деца бегалци без придружба и 34 возрасни лица

А1он
Во рамките на Даблинската конвенција, политиката на грчката Влада и европскиот план за релокација, утре, од Грција за Велика Британија ќе заминат 16 деца бегалци