azil

Регион

23 турски државјани пристигнале со чамец на грчкиот остров Хиос, наводно бараат азил

А1он
Со чамец, од турското крајбрежје на грчкиот остров Хиос вчера пристигнале 23 турски државјани, меѓу кои и деца, и побарале политички азил во Грција, објави
Свет

Анкета: Германците за построга политика на ЕУ за давање азил

А1он
Повеќето германски граѓани поддржуваат построга политика на Европската унија кога станува збор за доделување азил и сакаат да биде спречено илегалното влегување на барателите на
Свет

Франција осудена од Европскиот суд за човекови за недавање помош на барателите на азил

А1он
Франција денеска е осудена од Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) за недоволна помош на барателите на азил. Според судот од Стразбур, бегалците биле „жртви