volonteri

Македонија

Повик за апликации од Мировен корпус Северна Македонија

А1он
Мировен корпус Северна Македонија го отвори повикот за апликации од училишта, невладини организации, општини и останати организации фокусирани на развој на заедниците. Волонтерите на Мировен
Македонија

Архитектите од Македонија понудија помош за проценка и санација на штетите во Албанија

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) е подготвена да испрати архитекти во Албанија за помош при проценка и санација на штетите од земјотресот. Претседателот на
Македонија

Младинските организации бараат решение за проблемот за виза за престој на европски волонтери

А1он
Претставници на младински организации и на ресорните институции денеска на работилница дискутираа за проблемите и за можните решенија во процесот на издавање виза за привремен
Македонија

Нови педесет припадници на Мировниот корпус во Македонија

А1он
Група од педесет припадници на американскиот Мировен корпус денеска допатува во Македонија. Следните две години тие ќе ги поминат волонтирајќи во училишта и во организации
Македонија

Пристигнува нова група припадници на Мировниот корпус

А1он
Нови педесет припадници на американскиот Мировен корпус денеска треба да допатуваат во Македонија. Следните две години тие ќе ги поминат волонтирајќи во училишта и во
Македонија

Милошев: Волонтерите во штипската болница веднаш да бидат вратени на своите работни места

А1он
Хаосот во здравството што го создаде ВМРО-ДПМНЕ е на штета на граѓаните но и на вработените во здравствените институции. Покрај хроничниот недостаток на медицински персонал,
Македонија

Заклетва на новата група волонтери на Мировен корпус

А1он
Новата група американски волонтери кои пристигнаа во Македонија во септември годинава, денеска ќе дадат свечена заклетва пред амбасадорот на САД Џес Л. Бејли. Оваа група