miroven korpus

Македонија

Дваесет и третата група на волонтери на Мировен Корпус положи заклетва

А1он
Денес, 48 американски волонтери на Мировен корпус Македонија денеска положија свечена заклетва. Овие Американци и се приклучија на групата од повеќе од 750 американски граѓани
Македонија

Царовска: Новите волонтери од САД ќе придонесат за квалитетни услуги на граѓаните, а ние ќе се покажеме како добри домаќини

А1он
Министерството за труд и социјална политика и Мировниот корпус имаат одлична неколкугодишна соработка како дел од Програмата за развој на заедниците, потенцираше министерката за труд
Македонија

Нови 48 волонтери на Мировниот корпус ќе дадат заклетва пред американскиот амбасадор во Македонија

А1он
Четириесет и осум волонтери на Мировниот корпус денеска ќе дадат официјална заклетва пред американскиот амбасадор Џес Бејли. Ова е дваесет и третата група волонтери што
Македонија

Нова група американски волонтери пристанува во Македонија

А1он
Нова група од 55 американски граѓани во Македонија кои ќе работат како волонтери во Мировниот корпус ќе пристигне во недела. Тие ќе го споделат своето
Македонија

50 волонтери на Мировниот корпус положија заклетва

А1он
Рекорден број од 50 американски волонтери на Мировен корпус Македонија денеска положија свечена заклетва. Ова е најголемата група волонтери во историјата на Мировниот корпус во
Македонија

50 нови волонтери на Мировниот корпус ќе дадат заклетва пред американскиот амбасадор во Македонија

А1он
Во петок, педесет нови волонтери на Мировниот корпус ќе дадат официјална заклетва пред американскиот амбасадор Џес Бејли. Ова е најголемата група волонтери во 22-годишната историја
Македонија

Нови педесет припадници на Мировниот корпус во Македонија

А1он
Група од педесет припадници на американскиот Мировен корпус денеска допатува во Македонија. Следните две години тие ќе ги поминат волонтирајќи во училишта и во организации