arhitekti

Македонија

Архитектите од Македонија понудија помош за проценка и санација на штетите во Албанија

Асоцијацијата на архитекти на Македонија (ААМ) е подготвена да испрати архитекти во Албанија за помош при проценка и санација на штетите од земјотресот. Претседателот на
Македонија

Промовирана монографијата „15 години Инженерски прстен“

А1он
Инженерската институција на Македонија и Комората на овластени архитекти и овластени инженери, денес, ја промовираа монографијата „15 години Инженерски прстен“. Со промоција на монографијата, во
Економија

Шапуриќ упати честитки до Комората на овластени архитекти и овластени инженери за своето 10-годишно постоење

А1он
Вчера, минстерот без ресор задолжен за регулатива за подобрување инвестициска клима за домашни компании Зоран Шапуриќ присуствуваше на прославата на Комората на овластени архитекти и
Економија

Одблежани 10 години Комора на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија

А1он
Комората на овластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија, вчера, одбележа 10 години од своето постоење. „Архитектите и инженерите треба да создаваат иднина преку
Македонија

Архитектот Билјана Филиповска добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за 2017

А1он
Архитектот Билјана Филиповска е добитник на наградата „Андреја Дамјанов“ за животно дело, особени достигнувања и личен придонес во развојот на архитектурата и градителството за 2017
Македонија

Почина професор архитект Славко Брезоски

А1он
Почина претставникот на повоената генерација македонски архитекти, професор архитект Славко Брезоски, чие авторско присуство е одбележано во знакот на Модерната. Архитектонкси опус на Брезоски го
Македонија

Миле Димитровски нов претседател на Комората на архитекти и инженери

А1он
Проф. д-р Миле Димитровски ќе ја води Комората на oвластени архитекти и овластени инженери на Република Македонија, во наредните четири години. Комората, која брои повеќе од 3.000