evn

Економија

Елиминирањето на конкуренцијата во изборот за универзален снабдувач граѓаните ќе ги чини стотици милиони евра повеќе за сметки за струја

А1он
Без учество на вистинска конкуренција неодамна Владата го заврши повикот за избор на универзален снабдувач. Од Владата соопштија дека била избрана најповолна понуда и како
Економија

Универзалниот снабдувач избран без да се овозможи конкуренција, граѓаните ќе плаќаат милиони евра повеќе за струја

А1он
Властите потфрлија во еден од клучните економски принципи на пазарната економија, особено во земја која цели кон членство во Европската Унија, а тоа е обезбедување
Економија

За универзален снабдувач прифатена понудата на ЕВН Македонија електроснабдување ДООЕЛ Скопје и ЕВН Македонија АД Скопје

А1он
Владата на денешната седница, согласно Законот за енергетика, донесе Одлука за избор на универзален снабдувач. За најповолна понуда за избор на универзален снабдувач, во соодветната
Економија

ЕВН ќе ги снабдува граѓаните со струја и во следните пет години

Орце Костов
Како што објави „А1он“ пред три месеци, ЕВН Хоум ќе продолжи да ги снабдува домаќинствата со електрична енергија во следните пет години. ЕВН Хоум, останува
Економија

Зошто се одложува изборот на нов универзален снабдувач на струја за домаќинствата?

А1он
На еден месец пред истекот на последниот рок Владата не соопштува кој ќе се трка на аукцијата за избор на универзален снабдувач. Се создава впечаток
Македонија

Денеска електронска аукција за избор на нов универзален снабдувач со струја

А1он
Електронска аукција на која услов за добивање на тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија е да се понуди профитна маржа пониска
Економија

ЕВН: Ниските температури не предизвикуваат повеќе испади од вообичаено во електро-дистрибутивниот систем

А1он
Нема повеќе испади во електро-дистрибутивниот систем од вообичаено поради ниските надворешни температури, информираат од ЕВН Македонија за МИА. -ЕВН Македонија ги планира капацитетите на снабдување
Економија

Дали се прави обид да се дисквалификува ЕДС со непочитување на Законот за јавни набавки?

А1он
На неколку дена пред да истече рокот за доставување документи за Универзален снабдувач на електрична енергија, се зголемуваат сомневањата за нечесни игри во врска со
Економија

Дали граѓаните ќе плаќаат поевтина струја зависи дали Владата ќе дозволи фер трка за универзален снабдувач

А1он
Профитна маржа од 11,5 проценти па надолу е главниот услов во јавниот повик за Универзален снабдувач на електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи. Токму,
Економија

Владата одлучила да го додели повикот на ЕВН за нов универзален снабдувач, неофицијално дознава „А1он“

А1он
Упатените во постапката за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи, неофицијално откриваат дека Владата одлучила на ЕВН да