eds

Економија

Универзалниот снабдувач избран без да се овозможи конкуренција, граѓаните ќе плаќаат милиони евра повеќе за струја

А1он
Властите потфрлија во еден од клучните економски принципи на пазарната економија, особено во земја која цели кон членство во Европската Унија, а тоа е обезбедување
Економија

Изборот за нов универзален снабдувач обвиткан со тајност

А1он
Три дена по неофицијалниот избор на ЕВН Хоум за старо нов универзален снабдува, нема официјална информација како се одвивал изборот и како течела аукција, кој
Економија

ЕВН ќе ги снабдува граѓаните со струја и во следните пет години

Орце Костов
Како што објави „А1он“ пред три месеци, ЕВН Хоум ќе продолжи да ги снабдува домаќинствата со електрична енергија во следните пет години. ЕВН Хоум, останува
Економија

Зошто се одложува изборот на нов универзален снабдувач на струја за домаќинствата?

А1он
На еден месец пред истекот на последниот рок Владата не соопштува кој ќе се трка на аукцијата за избор на универзален снабдувач. Се создава впечаток
Економија

Кој ќе ги снабдува граѓаните со струја од јули? Понудите од ЕДС, ЕВН и ЕСМ отворени, Владата не закажува аукција

Орце Костов
Комисијата за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија на домаќинствата ги отвори понудите на „ЕВН Хоум“, на државната „ЕСМ“ и грчката компанија ЕДС
Македонија

Денеска електронска аукција за избор на нов универзален снабдувач со струја

А1он
Електронска аукција на која услов за добивање на тендерот за избор на нов универзален снабдувач со електрична енергија е да се понуди профитна маржа пониска
Економија

Дали се прави обид да се дисквалификува ЕДС со непочитување на Законот за јавни набавки?

А1он
На неколку дена пред да истече рокот за доставување документи за Универзален снабдувач на електрична енергија, се зголемуваат сомневањата за нечесни игри во врска со
Економија

Долговите на јавните претпријатија кон ЕДС може да ја исфрлат грчката фирма од трката за универзален снабдувач

А1он
Долговите на јавните претпријатија и единиците на локална самоуправа кон ЕДС може да бидат главно оружје на Владата да ја исфрли грчката компанија од трката
Економија

Дали граѓаните ќе плаќаат поевтина струја зависи дали Владата ќе дозволи фер трка за универзален снабдувач

А1он
Профитна маржа од 11,5 проценти па надолу е главниот услов во јавниот повик за Универзален снабдувач на електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи. Токму,
Економија

Милтиадес Бабилис, прв човек на ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач со електрична енергија

А1он
Грчката компанија ЕДС (Енерџи деливери солушнс) ќе земе учество на јавниот повик што Владата го распиша за избор на универзален снабдувач со електрична енергија за