broila

Економија

Липково ќе биде прва општина во земјава целосно покриена со смарт броила од ЕВН, загубите ќе бидат 10 проценти

Орце Костов
„Не е точно дека загубите на електрична енергија во мрежата се поврзани со етничката припадност на населението. Липково ќе биде прва општина во земјава целосно
Македонија

Барајте корекција ако ви стигне преголема или премала сметка за струја, ЕВН не постигнува да ги прочита сите броила

Маја Илиевска-Пачемска
Голем дел од корисниците на ЕВН последниве неколку месеци се жалат на огромни разлики во сметките за струја во однос со потрошеното. Велат дека ако