se

Свет

СЕ повика на поголема поддршка во борбата против трговијата со луѓе

А1он
Група експерти од Советот на Европа за борба против трговијата со луѓе (ГРЕТА) денеска упатија повик за дополнителна поддршка на професионалците кои откриваат и помагаат
Свет

Најавата за повлекување на Полска од Истанбулската конвенција го загрижува Советот на Европа

А1он
„Истанбулската конвенција“ е првиот наднационален правен инструмент за утврдување на законски обврзувачки стандарди за спречување на родовото насилство. Советот на Европа, во чии рамки е
Свет

Турчинка и Норвежанец во борба за местото помошник-генерален секретар на Советот на Европа

А1он
Комитетот на министрите на Советот на Европа денеска на Парламентарното собрание на Советот му ги поднесе двете кандидатури за функцијата помошник-генерален секретар на Советот на
Регион

Грција го презеде претседателството со Комитетот на министрите на Советот на Европа

А1он
Грција денеска го презеде претседателството со Комитетот на министри на Советот на Европа, за време на состанокот што се одржа со видео конференција со претставници
Регион

Грција денеска го презема претседателството во Советот на Европа

А1он
Со централна тема и состаноци прилагодени на моменталната ситуација поради пандемијата со Ковид-19, Грција денеска го презема претседателството со Советот на Европа, а манифестацијата на
Свет

Совет на Европа: Владите не смеат да ја користат кризата за замолчување на новинарите

А1он
Генералната секретарка на Советот на Европа, Марија Пејчиновиќ Буриќ ги повика владите да не ја ограничуваат слободата на медиумите за време на пандемијата на Ковид-19
Регион

КПТ на Советот на Европа го осудува полициското насилство во Грција

А1он
Комитетот за спречување тортура и нечовечно или понижувачко постапување или казнување на Советот на Европа (КПТ), во извештајот објавен денес, бара од Грција да ги
Свет

Мијатовиќ: Слободата на печатот не смее да биде поткопана со мерки за борба против дезинформациите за Ковид-19

А1он
Комесарот за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ предупредува дека слободата на печатот не смее да биде поткопана со мерките за борба против
Македонија

Комесарот за човекови права на Советот на Европа за положбата на непризнатото македонско малцинство во Бугарија

А1он
Дуња Мијатовиќ е четвртиот комесар за човекови права на Советот на Европа, која се осврнува на правата на лицата кои се самоопределуваат како етнички Македонци
Регион

СЕ: Бугарија да биде поактивна во борбата против расизмот и родовите стереотипи и да ја зголеми слободата на медиумите

А1он
Комесарот за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, денеска го објави извештај од нејзината посета на Бугарија во ноември 2019 година. Во нејзиниот