sovet na evropa

Македонија

Александар Николоски избран за известител за Босна и Херцеговина од Советот на Европа

А1он
Мониторинг комитетот на парламентарното собрание на Советот на Европа го избра потпреседателот и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ Аленсандар Николовски за известител за Босна и Херцеговина информираше
Македонија

Совет на Европа: Северна Македонија да работи на промовирање интегрирано општество засновано на почит и доверба меѓу заедниците

А1он
Комитетот на министрите на Советот на Европа, усвои резолуција за спроведувањето на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства од Северна Македонија, во која, меѓу
Регион

САД го блокираат влезот на Косово во Советот на Европа

А1он
Министерствата за надворешни работи на одредени европски земји, кои се членки на Советот на Европа, добиле нота од амбасадите на Соединетите Американски Држави во која
Македонија

Каевски реизбран за потпретседател на Парламентарното собрание на Советот на Европа

А1он
Пратеникот и портпарол на СДСМ Дарко Каевски, повторно е избран за потпретседател на Парламентарното собрание на Совет на Европа информираат од СДСМ. – Претходно, Каевски
Свет

Имплементација на Европската конвенција за човекови права од Полска: Извештај на генералниот секретар на Советот

А1он
Советот на Европа објави извештај на генералниот секретар Марија Пејчиновиќ Буриќ за сериозните прашања покренати се две пресуди на полскиот Уставен суд од 24 ноември
Македонија

Османи учествуваше на 132- та сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа

А1он
Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денес во Торино учествуваше на 132-та министерска сесија на Комитетот на министри на Советот на Европа, на која се
Регион

Саразин: Косово е срцето на Европа и местото му е во Советот на Европа

А1он
Спрецијалниот пратеник на Владата на Германија за Западен Балкан, Мануел Саразин вели дека неговата држава недвосмислено го поддржува Косово во намерата да се зачлени во
Свет

Советот на Европа за итен прекин на воените дејствија, договорени со украинските власти пакет мерки на директните последици од руската агресија

А1он
Генералниот секретар на Советот на Европа Марија Пејчиновиќ Буриќ по посетатa на Киев, повика на „итен прекин на воените дејствија“ и рече дека договорила со
Свет

Советот на Европа бара да се формира казнен суд за злосторства во Украина

А1он
Парламентарното собрание на Советот на Европа повика на формирање „ад хок меѓународен кривичен суд“ што ќе им суди на „сторителите на злосторствата во агресијата против