Александар Николоски избран за известител за Босна и Херцеговина од Советот на Европа

Од:

Мониторинг комитетот на парламентарното собрание на Советот на Европа го избра потпреседателот и пратеник на ВМРО-ДПМНЕ Аленсандар Николовски за известител за Босна и Херцеговина информираше партијата.

– Тоа значи дека во следниот период ќе го следам прогресот на Босна и Херцеговина во делот на исполнување на обврските кои што оваа држава ги има преземано кон Советот на Европа, пред се во делот на почитувањето на основните човекови права, владеењето на правото, борбата со криминалот и корупцијата, изборните реформи, како и воспоставувањето на фунционална правна држава вели Николовски.

– Ова значи многу за Македонија, затоа што значи многу за имиџот на државата, значи дека Македонија може и има политичари кои што може да ја претставуваат надвор од државата, а јас ќе се потрудам со сиот мој капацитет и со сиот мој авторитет да направиме добри работи за регионот, од кој што дел секако е и Босна и Херцеговина, порачува Николовски.

Би можело да ве интересира

Алесандар Николоски стана татко, неговата сопруга на свет го донесе Јосиф

А1он

Николоски: Со СДС во Македонија не важат законите, пример за тоа е договорот со „Бехтел и Енка“

Горан Наумовски

СДСМ: Законот ги демантира лагите на Александар Николовски

70 отсто странски работници без работни дозволи ќе го градат коридорот 8 – тврди ВМРО-ДПМНЕ

Катерина Павлова-Николовска

Ковачевски: Лага е тоа што го кажува Николоски за Договорот со „Бехтел и Енка“

Катерина Павлова-Николовска

Претставници на ЕУ: Патот кон ЕУ е јасен и отворен и нема алтернатива