licni karti

Македонија

Васиќ: За синовите на Субрата Рој и за Пустец има државјанство и лични карти, но не и за мене

А1он
Министерке, дајте ми државјанство, вели Срѓан Васиќ, и посочува дека е половина Македонец половина Србин. Роден е во Приштина, мајка му е Македонка од Прилеп.
Македонија

Со едношалтерски систем за објавување неважечки и издавање нови документи, проект на МВР и Службен весник

А1он
Во сите градови во Македонија од почетокот на април граѓаните ќе можат во рамки на едношалтерски систем изгубените документи да ги пријават само во  управните служби
Македонија

МВР ќе го договора начинот на издавање документи во пресрет на изборите

А1он
Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе присуствува на работен состанок во Управните служби каде ќе се информира околу текот на издавањето на биометриски документи.
Македонија

Одбележување на Европскиот ден за заштита на личните податоци

А1он
Дирекцијата за заштита на личните податоци ќе го одбележи Европскиот ден за заштита на податоците со конференција на која ќе ги презентира  резултатите од спроведениот проект
Македонија

„Дисперирани базни станици“ за вадење лични документи во општините Бутел, Кисела Вода и Ѓорче Петров

А1он
Проектот „Дисперзирани базни станици“ од денеска почна да функционира во Полициските станици во Бутел, Кислеа Вода и Ѓорче Петров, а е наменет за вадење биометриски
Македонија

Најмногу се губат личните карти

А1он
Во првата половина од годинава во службеното гласило „Службен весник на Република Македонија“ пристигнале 29.226 барања за објави за изгубени лични карти, свидетелства, разни дипломи, возачки
Македонија

Нов скандал: Охридските села масовно се населуваат со жители на Мала Преспа

А1он
„Доселеници од Мала Преспа почнаа да мигрираат и во Охрид, поточно во крајезерските села  Љубаништа, Трпејца и Пештани, а дел од доселениците во Охрид долгорочно