drzaven obvinitel

Македонија

Љупчо Коцевски избран за нов државен обвинител

Собранието го избра обвинителот од Републичкото обвинителство, Љупчо Коцевскки за нов државен јавен обвинител. Тој пред пратениците беше доставен како единствен кандидат, откако обвинителката Лидија
Македонија

Изборот на нов државен обвинител и нов уставен судија на собраниска седница

А1он
Предлозите за избор на обвинителот Љупчо Коцевски за нов републички јавен обвинител и изборот на професорката Ана Павлова Данева за судија на Уставен суд, се
Македонија

Пратениците в среда ќе расправаат за избор на нов државен обвинител и нов уставен судија

А1он
Предлозите за избор на обвинителот Љупчо Коцевски за нов републички јавен обвинител, и изборот на професорката Ана Павлова Данева за судија на Уставен суд, се
Македонија

Љупчо Коцевски единствен кандидат за државен јавен обвинител

А1он
Советот на јавни обвинители едногласно даде позитивно мислење за кандидатот Љупчо Коцевски да биде нов државен јавен обвинител. Кандидатот Лидија Раичевиќ не доби позитивно мислење
Македонија

Се создаде атмосфера дека довербата во обвинителите е нереално ниска, вели Јовески во последното обраќање како државен обвинител

А1он
Со гордост, задоволство и чест во изминатите шест години ја извршував функцијата Јавен обвинител. Во изминатите шест години, Јавното обвинителство го започна процесот на трансформација
Македонија

Барањето за мислење за кандидатите за нов државен јавен обвинител е пристигнато во Советот, има 15 дена да го разгледа

А1он
Барањето за давање на мислење за кандидатите за нов државен јавен обвинител е пристигнато во Советот на јавните обвинители, информира денеска претседателката на Советот, Душица
Македонија

Седница на Совет на јавни обвинители, ќе се избира в.д. републички јавен обвинител

А1он
Советот на јавни обвинители денеска ќе ја одржи деведесет и третата седница, на чиј дневен ред е донесување одлука за определување на вршител на функцијата