drzavno obvinitelstvoto

Македонија

Љупчо Коцевски избран за нов државен обвинител

Собранието го избра обвинителот од Републичкото обвинителство, Љупчо Коцевскки за нов државен јавен обвинител. Тој пред пратениците беше доставен како единствен кандидат, откако обвинителката Лидија