dragan danilovski

Македонија

Даниловски: Зошто со набавката на биолошка терапија за болните од рак, смртноста се зголемува наместо да опаѓа?

Орце Костов
Епидемиологот професор д-р Драган Даниловски кој од пандемијата со коронавирусот наваму е постојано активен на социјалните мрежи прашува зошто со набавката на биолошката терапија за
Македонија

Министерот за здравство ги покани Даниловски, Пановски и Марковски да бидат дел од Комисијата за заразни болести

А1он
Новиот министер за здравство, Беким Сали попладенво им упати покана на лекарите Драган Даниловски, Никола Пановски и Вело Марковски да бидат дел од новата Комисија
Македонија

Нè очекува епидемија на хронични заболувања и ментални болести, предупредува професорот Даниловски

Маја Илиевска-Пачемска
Пандемијата покажа дека е потребен комплетен ресет на општествениот систем, а поради ограничувањето на здравсвениот систесм и неговото насочување првенствено кон лекување ковид – пациенти,