biro za javni nabavki

Македонија

Институциите молчат, инсајдери јавуваат дека хакерскиот напад на Бирото за јавни набави е од Грција и исклучиво за пари

МВР и Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти втор ден молчат за блокадата на веб-страницата на Бирото за јавни набавки која шест дена е
Македонија

Хакерски напад на Бирото за јавни набавки, се бара откуп во биткоини, алармираат инсајдери

Страницата на Бирото за јавни набавки петти ден е недостапна за корисниците, а инсајдери алармираат дека се работи за успешен хакерски напад. Инсајдерите јавуваат дека
Македонија

Стојаноски: Бирото за јавни набавки ги опоменало институциите за необјавувањето единечни цени на склучени тендери

А1он
Бирото за јавни набавки испратило допис до институциите, министерствата, агенциите, државните и јавни претпријатија и општините во кој ги опоменува институциите дека некои од нив
Македонија

Дисциплинска против вработен во Државниот архив, ненамерно додал три нули во јавна набавка на кетеринг

Маја Илиевска-Пачемска
Одговорното лице за јавни набавки во Државниот архив направило грешка поради која на Бирото за јавни набавки излезе оглас во кој за речеиси 5 милиони
Македонија

По 3 години ќе се чисти бојата од шарената револуција на Јавното обвинителство

А1он
Со проценета вредност од приближно 1800 евра без вклучен ДДВ, Јавното обвинителство на Бирото за јавни набавки објави тендер со кој бара фирма која ќе