jsp skopje

Македонија

Шутаров: Срамна седница на Советот, хаосот со ЈСП е пример што следува откако ДПМНЕ ќе добие власт

А1он
Локалната власт на ДПМНЕ создаде хаос со јавниот превоз во Скопје.ЈСП го доведе на раб на функционалност, да нема автобуси, граѓаните да не можат да
Македонија

СДСМ: Советниците од ДПМНЕ по групи договараа како да ги изиграат вработените во ЈСП

А1он
Додека Скопје немаше автобуси и луѓето не можеа да стигнат никаде навреме, додека надвор на улиците мрзнеа вработените во ЈСП, советниците на ДПМНЕ по групи
Македонија

(ВИДЕО) Вашите деца не мрзнат, што да јаде моето дете: Викотници на вработени во ЈСП кон советниците на ВМРО-ДПМНЕ

Александар Тодески
Претседателот на Синдикатот во ЈСП Африм Муча по завршување на вонредната седница на Град Скопје, на која поради гласовите „против“ од советниците на ВМРО-ДПМНЕ не
Македонија

Стојановски: Од советот зависи дали ќе има нормален јавен превоз во Скопје

Како ќе функционира јавниот превоз и како ќе се однесуваат вработените во ЈСП зависи од седницата на градското собрание, во која не се гласаат субвенциите
Македонија

Синдикатите од ЈСП најавуваат прекин на работата доколку не ја добијат декемвриската плата

А1он
Репрезентативните синдикати во Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП) Скопје ги повикуваат советниците од Советот на Град Скопје итно да свикаат седница за гласање за субвенционирање на
Македонија

Автобусите утре во Скопје редовни, в четврток по саботен возен ред

А1он
Јавното сообраќајно претпријатие Скопје информира дека денеска од 9 до 12 часот, поради одржување на генерална проба во врска со 30. Министерски совет на ОБСЕ,
Македонија

Шутаров: Локалната власт на ДПМНЕ во Скопје го уништи ЈСП

А1он
За две години локалната власт на ДПМНЕ во Градот Скопје буквално го уништи јавниот градски превоз и создаде хаос во јавниот транспорт. Граѓаните кои во
Uncategorized

Вонредна седница на Советот на Град Скопје за зголемување на субвенциите за ЈСП

А1он
Советот на Град Скопје денеска на вонредна седница треба да гласа за предлог одлука за изменување на буџетот за субвенции за Јавното сообраќајно претпријатие –