vevcani

Македонија

(ВИДЕО) Царовска во Вевчани: Инвестираме во малите општини, за побрз локален и регионален развој

А1он
Реконструкцијата на старото основно училиште и негово трансформирање во мултуифункционален туристички објект ќе придонесе за збогатување на туристичките содржини во општина Вевчани, порача вицепремиерката за
Култура

Вевчани ги живее своите два дена возбуда со карневалот под маски

А1он
Вевчани наредните два дена ќе пулсира во знакот на хуморот, сатирата, но и отворената критика кон негативното во секојдневието, кон општеството, светот, сето прикажано низ
Култура

Под слоганот „Напрај се Василичар“ почнува Вевчанскиот карневал

А1он
Под слоганот „Напрај се Василичар“ денеска почнува Вевчанскиот карневал, на кој се најавуваат над 1.000 маски и богата програма со културно – забавни содржини. Организаторите
Култура

Под слоганот „Напрај се Василичар“ утре почнува Вевчанскиот карневал

А1он
Под слоганот „Напрај се Василичар“ утре почнува Вевчанскиот карневал, на кој се најавуваат над 1.000 маски и богата програма со културно – забавни содржини. Организаторите
Култура

Почнува вевчанскиот Фестивал за народна култура „Пображење“

А1он
Околу 500 уметници од повеќе држави ќе ја презентираат својата култура на деветтиот Фестивал за народна култура „Пображење“ во Вевчани, кој почнува денеска. Фестивалот е
Култура

Со василичарско оро и палење на маските завршува Вевчанскиот карневал

А1он
Со традиционалното василичарско оро и палење на маските на двете друштва Горна и Долна маала во центарот на Вевчани попладнево ќе заврши годинашниот Вевчански карневал.