venko filipce

Македонија

Нови оддели, апаратура и биолошка терапија за болните од мултиплекс склероза на Неврологија

А1он
Нови оддели се отворени во рамки на Универзитетската клиника за неврологија. Станува збор за одделот за мускулна биопсија и патохистолошка дијагностика на невромускулните болести, кој
Македонија

Донација од 62.000 евра за Клиниката за детски болести од Фондацијата „Ти си сончоглед“

А1он
Фондот од 62.000 евра, собран благодарание на хуманоста на луѓето кои се облекоа во маичките на кампањата „Македонија – ти се сончоглед“ и се солидаризираа
Македонија

Завршува хуманитарната кампања „Macedonia You are a Sunflower”

А1он
Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери денеска ќе се обрати на затворањето на хуманитарната кампања „Macedonia You are a Sunflower” што ќе се
Македонија

ВИДЕО: Поставени десет прочистувачи за воздух во гинеколошката болница во Чаир

А1он
Десет високо квалитетни прочистувачи за воздух доби ЈЗУ Специјалната болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир. По тој повод болницата денеска ја посетија
Македонија

ВИДЕО: Ќе се исфрла мазутот за греење од јавните институции

А1он
Доволно е да се отвори веб-страницата на јавни набавки за да се види дека голем број болници се греат на мазут, со што се предизвикува
Македонија

Филипче: Планирана е набавка на осум мамографи за повеќе ЈЗУ, меѓу кои и кумановската болница

А1он
Министерството за здравство, Венко Филипче планира да набави осум мамографи кои ќе бидат распределени во неколку јавни здравствени институции ширум државата, меѓу кои и Општата