unicef

Магазин

Млади инвоатори ќе ја претставуваат Македонија на глобалниот младински предизвик Generation unlimited – Технологија за планетата 2022

А1он
На финалниот настан на младинскиот предизвик Генерација без граници- Технологија за планетата избрани се два тима, млади иноватори, кои ќе нè претставуваат на глобалниот предизвик
Свет

МОТ и УНИЦЕФ: Милијарда и пол деца без семејна или детска помош

А1он
Неодамнешното заедничко истражување на Меѓународната организација на трудот (МОТ) и Детскиот фонд при Обединетите нации (УНИЦЕФ) покажа дека повеќе од 160 милиони деца се работно
Свет

УНИЦЕФ: Потребна е хуманитарна помош за над 12 милиони сириски деца

А1он
На над 12,3 милиони сириски деца им е потребна хуманитарна помош, предупредија денеска Обединетите нации (ОН), наведувајќи дека ова е најголемиот број на загрозени деца
Македонија

УНИЦЕФ: Децата не можат да си дозволат дополнителен прекин во наставата

А1он
Претставничката на УНИЦЕФ, Патриција ДиЏовани, повикува на изнаоѓање неопходен консензус за да се одбегне дополнителен прекин во наставата и учењето на децата. “УНИЦЕФ го следи
Македонија

УНИЦЕФ ја осудува секоја повреда на правото на децата на квалитетно и инклузивно образование

А1он
„УНИЦЕФ ја осудува дискриминацијата на 11-годишната ученичка од Гостивар за која објавија медиумите и итно бара да се направи поголем колективен напор за да им