deca so posebni potrebi

Македонија

Хелсиншки: Пропустите на училиштето да не се прикриваат со повторна дискриминација на Ембла

А1он
По вчерашниот состанок помеѓу претставници на Општина Гостивар, Комисијата за спречување и заштита од дискриминација и родителите кои поднеле петиција за отстранување на Ембла Адеми
Македонија

УНИЦЕФ ја осудува секоја повреда на правото на децата на квалитетно и инклузивно образование

А1он
„УНИЦЕФ ја осудува дискриминацијата на 11-годишната ученичка од Гостивар за која објавија медиумите и итно бара да се направи поголем колективен напор за да им
Македонија

Подготвена училница во која Ембла ќе учи сама со асистентка

А1он
Девојчето со даунов синдром за кое родителите на неговите соученици распишале петиција бидејќи не сакаат да учи со нивните деца, ќе посетува настава во специјална
Македонија

Родители на деца со посебни потреби бараат политичките партии да потпишат документ за исполнување на нивните барања

А1он
Измени на Законот околу одземање на деловната способност на децата со посебни потреби, зголемување на додатоците, тргнување на границата од 26 години за овие лица