sonk

Култура

СКРМ и СОНК со опомена за тужба до Министерството за култура поради прекршување на колективниот договор

А1он
„Чувствуваме потреба да ѝ соопштиме на јавноста дека како договорни страни во колективниот договор за културата и репрезентативни синдикати во културата, СКРМ и СОНК, испративме
Македонија

СОНК: Најновата Уредба е јасна, очекуваме изборната комисија при УКИМ да ги стопира и одложи сите активности

А1он
Се чини дека е јасна најновата Уредба на Владата за замрзнување на изборните активности на УКИМ сè до завршување на вонредната состојба во државата. Во
Економија

СОНК во првомајскиот проглас бара почитување на социјалниот дијалог и неотпуштање на работници

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) нема да се приклучи кон прославувањето на Меѓународниот ден на трудот, бидејќи, како што велат, состојбата на
Економија

СОНК реагира на начинот на кој е донесена уредбата за укинување на надоместоците на плата

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска реагира на начинот на кој е донесена уредбата со која на корисниците на буџетски средства им
Македонија

СОНК не се согласува со предлогот за намалување на платите во администрација

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) не се согласува со предлогот на СДСМ за намалување на платите на вработените во јавната администрација и
Македонија

СОНК реагира на неисполнувањето на договорот за зголемување на платите во високото образование

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска изрази незадоволство од институциите на системот, кои на директен или индиректен начин влијаеле врз неисполнување на
Економија

НСОН: Зошто секторот образование е изземен за „К-15“

А1он
Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) будно ги следи случувањата кои го засегаат остварувањето на правата од работен однос на вработените во секторот образование
Македонија

СОНК бара веднаш да почнат преговорите за Општиот Колективен договор за јавниот сектор

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) бара од Министерството за труд и социјална политика (МТПСП) веднаш да се отпочнат преговорите за потпишување на
Македонија

НАкС и СОНК најавија здружување за да докажат репрезентативност, утре средба во МОН

А1он
Независниот академски синдикат (НАкС) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) веројатно ќе се здружат за да ја докажат својата репрезентативност. Сметаат дека е
Македонија

СОНК: МОН не смее да дава предлози за формирање нов универзитетски синдикат

А1он
Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК реагира во однос на дел од ставовите што вчера ги соопшти Министерството за образование и наука