ulici

Македонија

Балистот и крвник Џемо Хаса со свој булевар во Гостивар

А1он
Во најновиот службен гласник на Општина Гостивар бр. 9, објавено е решението на градоначалникот, со кое се прогласува листата за определување имиња на улици, плоштади,
Македонија

Скандалозно: Имиња на балисти за улиците во Гостивар

А1он
Балистот Џемо Хаса, неговите соработници, припадници на ОНА кои учествувале во конфликтот 2001 година, Мајка Тереза и Александар Велики, но напишани на албански јазик, Лека
Македонија

Влатко Стефановски: На „Мексичка“ се роди „Леб и сол“

А1он
Остра реакција на нашата музичка легенда, Влатко Стефановски, и познатиот писател Горан Стефановски, за преименување на улицата „Мексичка“ во „Петре Пирузе“. „Секое чепкање во прашањето
Македонија

Првомајска со привремен сообраќаен режим

А1он
Заради изведување градежни работи, од вторник ќе се воведе привремен сообраќаен режим на улицата Првомајска Возилата коишто сообраќаат од Драчево кон центарот на градот ќе