iminja

Македонија

Балистот и крвник Џемо Хаса со свој булевар во Гостивар

А1он
Во најновиот службен гласник на Општина Гостивар бр. 9, објавено е решението на градоначалникот, со кое се прогласува листата за определување имиња на улици, плоштади,
Македонија

За бистите на Жинзифов и Сандански нема место во Чаир

А1он
Продолжува „војната“ околу имињата на училиштата во Чаир. Државниот просветен инспекторат информира дека до 16 септември е рокот до кога треба да бидат отстранети неправилностите
Македонија

Скандалозно: Имиња на балисти за улиците во Гостивар

А1он
Балистот Џемо Хаса, неговите соработници, припадници на ОНА кои учествувале во конфликтот 2001 година, Мајка Тереза и Александар Велики, но напишани на албански јазик, Лека