sudska administracija

Македонија

Судската администрација на протест ќе бара за повисоки плати

А1он
Судската администрација бара зголемување на платите и дотадоци не пониски од 25 отсто до донесување на законот за судска служба. Револтот денеска ќе го изразат
Македонија

Судството гласно за платите, молк за нефикасноста и застарувањето на предметите

А1он
Протестот на судската администрација повторно ги отвори прашањата за функционирањето и ефикасноста на македонското судство. Нивните барања добија јавна поддршка од судиите, на кои министерката
Македонија

Судиите од Кривичниот суд во Скопје со поддршка за судската администрација

А1он
Колегиумот на судии и Здружението на судии од Основниот кривичен суд во Скопје денеска им дадоа поддршка на судските служеници, кои денеска од 09:30 до
Македонија

Судската администрација протестира против одлуките на Судскиот буџетски совет

А1он
Судската администрација во сите судови низ државата денеска протестираше против одлуките на Судскиот буџетски совет, кои се однесуваат на нерамномерното зголемување на додатоците на плата
Македонија

Судската администрација во петок ќе протестира поради одлуките на Судскиот буџетски совет

А1он
Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) и Здружението на судска администрација за петок најавува протест во сите судови во
Македонија

ВМРО-НП со поддршка на судската администрација: Оставка на министерот за правда

А1он
Општинските комитети на ВМРО-Народна партија од Тетово, Гостивар и Дебар реагираат на противуставната и противзаконската одлука на судскиот-буџетски совет за исплата на намалени плати за
Македонија

(ВИДЕО) Шилегов: Насилнички однос на ВМРО-ДПМНЕ кон судската администрација

А1он
Насилничкиот однос на ВМРО-ДПМНЕ кон судската администрација е исклучиво во одбрана на партизираното судство и интесресите на злостроничкото здружување во врвот на оваа партија. Наместо
Македонија

Протест на судската администрација пред Министерството за правда

А1он
Судската администрација денеска протестира пред Министерството за правда барајќи средба со министерот за правда и решавање на нивното барање за зголемување на додатоците на плата