opstina bitola

Македонија

Демант од Општина Битола: Не е направена измама, платен е само транспортот на асфалтот

Орце Костов
Општина Битола ја демантира веста со наслов „Општина Битола плати 80.000 евра за ископан асфалт од Плетвар: Измама е, асфалтот никаде го нема“. Демантот го
Истражувања Македонија

(ВИДЕО) Општина Битола плати 80.000 евра за ископан асфалт од Плетвар: Измама е, асфалтот никаде го нема

Орце Костов
Општина Битола и платила над 80.000 евра на локалната градежна компанија „Стентон градба ДОО“ за транспорт на 2792 кубни метри гребен асфалт кој требало да
Македонија

Познати добитниците на највисоките признанија и награди на Општина Битола

А1он
Македонско научно друштво-Битола, Владимир Рендевски-специјалист неврохируг, Панде Димитровски автор на проектот „Незаборав“, Лидија Твирст Митревска директорка на ЈОУДГ „Естреја Овадија Мара“ и меѓународните ракометни судии
Македонија

И Битола и Транспорт се прогласија ненадлежни за споменикот на Евреите, донацијата стои во двор    

Маја Илиевска-Пачемска
Општина Битола извести дека е ненадлежна да му издаде одобрение на израелскиот амбасадор во Македонија, Дан Оријан, да постави споменик на Еврејските гробишта во Битола.
Македонија

Демонтиран и украден дел од фонтаната на плоштадот Магнолија

А1он
Во текот на вчерашниот ден, во раните утрински часови во битолската полиција било пријавено дека три малолетни лица оштетуваат дел од фонтаната на плоштадот Магнолија.
Македонија

Општина Битола: Спогодбено раскинати договорите со превозниците за општински превоз и превоз на ученици

А1он
Општина Битола донесе одлука да ги раскине договорите за општински линиски превоз и за превоз на учениците со линискиот превоз. Согласно одредбите од договорите, даден