majka tereza

Македонија

Османи во Ватикан по повод одбележување пет години канонизација на Мајка Тереза

А1он
Министерот за надворешни работи Бујар Османи присуствуваше на јубилејот пет години канонизација на Мајка Тереза, во Ватикан што првпат е во заедничка организација на МНР
Македонија

Со свечена академија завршуваат 21. „Денови на Св. Мајка Тереза“

А1он
Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ вечер со почеток во 19:00 часот во амфитеатарот пред Спомен – куќата на Св. Мајка Тереза во Скопје ќе организира
Македонија

Џафери: Мајка Тереза е симболот на бескрајната хуманост, на љубовта кон човекот, на грижата и сочувството кон болните и сиромашните

А1он
Мајка Тереза е симболот на бескрајната хуманост, на љубовта кон човекот, на грижата и сочувството кон болните и сиромашните и не толку среќните во животот,
Македонија

„Денови на Св. Мајка Тереза“ по повод 110 години од нејзиното раѓање

А1он
Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ од денеска до 5 септември ќе организира традиционалната манифестација „Денови на Св. Мајка Тереза“, која годинава е во знакот на
Македонија

„Скопје 2014“ мора да се отстрани од Мал ринг, смета работната група формирана за последиците од проектот

Маја Илиевска-Пачемска
Обележување на сите споменици, ознаки дека треба да се дислоцираат незаконските, посебно Споменикот Мајка Тереза и Порта Македонија, плоштад на местото на Шпанските скали, означување
Култура

Одбележување на 40-годишнината од прогласувањето на Мајка Тереза за почесен граѓанин на Скопје

А1он
Пред спомен-плочата на Мајка Тереза на плоштадот во Скопје, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците – Скопје и Граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“
Култура

Да се доуреди просторот пред спомен-плочата на Мајка Тереза, бара здружението „Скопјанката Мајка Тереза“

А1он
Граѓанското здружение „Скопјанката Мајка Тереза“ денеска преку соопштение изрази загриженост поради новонастанатата состојба на споменичното место „Спомен плоча на место на родната куќа на Гонџа