promocija kniga

Култура

Промовирана студијата „Балканскиот етнички феникс“ од Рубин Земон во Охрид

А1он
Во прекрасниот амбиент на Лапидариумот кај Куќата на Робевци во Охрид вечерва беше промовирана книгата „Балканскиот етнички феникс (Историскоетнографски аспекти за заедницата на балканските Еѓипќани)“
Култура

Во кино „Фросина“ промовирана книгата „Јас сум Цако“

А1он
Стихозбирката „Јас сум Цако“ од Александар Матовски-Цако синоќа беше промовирана во киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар. „Цако ги ниже песните како бисери, за секоја
Култура

Промоција на книгата „Мартин Крпан – Дипломат и воин“ од словенечкиот амбасадор Милан Јазбец

А1он
Книгата „Мартин Крпан – Дипломат и воин“ од професор Милан Јазбец, актуелен амбасадор на Република Словенија ќе биде промовирана вечер во мултимедијалниот културен центар „Матица