monografija

Култура

Монографија од истражувањата на локалитетот Градиште во Таор

А1он
Музејот на Град Скопје денеска напладне ќе ја промовира монографијата „Таор – рановизантиско утврдување и населба од праисторијата до средниот век“ од Киро Ристов. Монографскиот
Култура

Монографија „Скопје на поштенски марки – историја и мотиви“

А1он
Деновиве излезе од печат интересна монографија на познтите скопски филателисти Климе Поповски и Виктор Габер „Скопје на поштенски марки – историја и мотиви“. Во оваа
Култура

ФДУ промовираше монографија за Димитар Ќостаров

А1он
Факултетот за драмски уметности (ФДУ) денеска промовираше  монографија за Димитар Ќостаров на авторката Ана Стојаноска,  преработена од нејзиниот научен труд   со кој докторирала на
Култура

Монографија за Институтот за национална историја

А1он
Во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ денеска ќе биде промовирана монографија за Институтот за национална историја (ИНИ) од проф. д-р Марјан Димитријевски, научен советник во