javni obviniteli

Македонија

Ласовска: Кандидатка на СДСМ за член на Советот на обвинители со потпис од Катица Јанева мисли дека е истакнат правник, а нема ден стаж

Орце Костов
Предлогот Светлана Жупаноска, судски соработник од Основниот граѓански суд во Скопје, да биде нов член на Советот на јавни обвинители предизвика жестока расправа помеѓу пратениците
Македонија

Светлана Жупаноска го помина комисискиот филтер за нов член на Советот јавните обвинители

А1он
Светлана Жупаноска, судски соработник во Основниот граѓански суд – Скопје ја доби поддршката од членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Во
Македонија

Маричиќ: Добро е што се избрани нови јавни обвинители, Советот внимателно ги разгледувал апликациите

А1он
Треба да се поздрави фактот што после долго време се случи избор на нови јавни обвинители. Нормално е членовите на Советот на јавни обвинители да
Македонија

Колевски: Никој не ми изврши влијание за изборот на јавни обвинители

А1он
Претседателот на Советот на јавните обвинители Ацо Колевски рече дека лично нему никој не му вршел влијание во однос на денешниот избор на јавни обвинители,
Македонија

АСЈО: При селекцијата на кандидати за седмата генерација испочитувани се законските одредби

А1он
Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во денешното соопштение наведува дека при составување на ранг листата на слушатели за прием во почетна обука
Македонија

Обвинителите прифаќаат намалување на платите, но не сакаат минимална плата

А1он
Извршниот Одбор на Здружението на јавните обвинители во Република Северна Македонија, по реакциите на своите членови исполнувајќи ја својата статутарна обврска , за заштита и
Македонија

Јавни обвинители ќе се обучуваат за препознавање криминал од омраза

А1он
Обучување на јавните обвинители за препознавање и соодветно постапување по криминалот од омраза, има за цел меморандумот за соработка, што денеска во Скопје потпишаа Академијата
Македонија

Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

А1он
Меморандум за соработка помеѓу министерствата за информатичко општество и администрација (МИОА), и за правда, и Академија на судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ ќе биде
Македонија

Јовески го свика Стручниот колегиум на јавните обвинители за правното мислење на Врховен

А1он
Јавниот обвинител на Република Македонија Љубомир Јовески свика седница на Стручниот колегиум на јавните обвинители во Јавното обвинителство на Република Македонија. Седницата е свикана во