akademija na sudii

Македонија

Не се избра директор на Академијата за судии и обвинители: Поштата доцнела и во последен момент донесе кандидатура од судијата Димовски

Кристијан Ландов
Поштата не стигнала на време, па Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители, во последен момент, дозна дека има и четврти кандидат за
Македонија

Јавни обвинители ќе се обучуваат за препознавање криминал од омраза

А1он
Обучување на јавните обвинители за препознавање и соодветно постапување по криминалот од омраза, има за цел меморандумот за соработка, што денеска во Скопје потпишаа Академијата
Македонија

Академијата за судии ќе потпише меморандум за разбирање со ОБСЕ/ОДИХР и Јавното обвинителство

А1он
Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, денеска во просториите на Академијата ќе потпише меморандум за разбирање со ОБСЕ/ОДИХР и Јавното обвинителство во Република
Македонија

ВИДЕО: МИОА, МП и Академијата за судии и јавни обвинители потпишаа меморандум за соработка

А1он
Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за правда и Академијата за судии и јавни обвинители потпишаа меморандум за соработка. Целта на меморандумот е зајакнување