Меморандум за соработка на МИОА, МП и Академија на судии и јавни обвинители

Од:

Меморандум за соработка помеѓу министерствата за информатичко општество и администрација (МИОА), и за правда, и Академија на судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ ќе биде потпишамн денеска во МИОА.

По потпишувањето се најавени изјави на министрите Дамјан Манчевски и Рената Дескоска-Треневска и на директорката на Академијата „Павел Шатев“ Наташа Габер Дамјановска.

Би можело да ве интересира

Повеќе систем, помалку бирократија – најавени реформи за модерна и ефикасна администрација

Ана Ололовска

Министерот Шаќири го запозна амбасадорот Томан со плановите за дигитализација и реформата на јавната администрација

Ана Ололовска

Јетон Шаќири предлог на ДУИ за министер на МИОА

Ана Ололовска

Објавена листата на обуки за ИТ-вештини и нивни даватели, може да аплицираат млади до 29 години

Ана Ололовска

Филиповска: Зрачењето од 5Г не е опасно, со новите технологии поефикасно се искористува мрежата

Ана Ололовска

Манчевски: Дополнителни 250 електронски услуги и дигитализацијата на клучните регистри

Ана Ололовска