gas

Економија

„Информаре пер ресистере“: Зад кризите во Грција, Кипар и Сирија стојат гасните интереси

А1он
Гасните интереси стојат позади кризите во Грција, Кипар и Сирија, оценува италијанскиот сајт „Информаре пер ресистере“, повикувајќи се на откритија на поранешен дипломат. Според официјалните верзии, Грција,
Економија

„Пресе“: Гасоводот „Набуко“ е пропаднат проект

А1он
Гасоводот „Набуко“ е неуспешен проект, пишува австрискиот весник „Пресе“. Гасоводот требаше да пренесува касписки гас до Европа од крајот на 2017 година, додека азербејџанското наоѓалиште „ШахДениз“ се
Економија

Киев одбива да плати за неиспорачан гас од Русија

А1он
Украинската Влада отфрли сметка од седум милијарди долари доставена од руски Газпром за некористен гас порачан минатата година. Министерот за енергетика Едуард Ставитскиизјави дека нема