balkan

Регион

Фон дер Лајен во Загреб ќе го претстави Планот за обновување

А1он
Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен в четврток ќе допатува во Загреб, откако Комисијата го одобри Националниот план за обновување на Хрватска, изјави
Македонија

Виртуелен самит на Берлинскиот процес под претседателство на Германија

А1он
Поттикнување на земјите од Западниот Балкан да манифестираат дух на компромис со цел да се постигнат конкретни резултати во однос на спроведувањето на проектот за
Македонија

Самит „ЕП – Западен Балкан“: ЕУ да ги исполни ветувањата и да го забрза процесот на проширување

А1он
Претседателите на парламентите од земјите на Западен Балкан заедно со претседателот на Европскиот Парламент и претседателите на португалскиот и словенечкиот парламент, кои го претставуваат сегашното
Регион

Кулханек го најави Западен Балкан како приоритет на чешкото претседателство со Европската унија

А1он
Чешкиот министер за надворешни работи Јакуб Кулханек го најави Западен Балкан како приоритет на чешкото претседателство со Европската унија во втората половина на следната година.
Македонија

Над три четвртини од граѓаните на Западниот Балкан ја поддржуваат регионалната соработка

А1он
Дури 77 отсто од граѓаните во земјите од Западниот Балкан веруваат дека регионалната соработка може да помогне во решавањето на политичките, економските и безбедносните прашања
Регион

Регионална конференција: Во Западен Балкан во пораст трговијата со деца

А1он
Трговијата со деца на Западен Балкан и понатаму е во пораст и покрај бројните законодавни и практични мерки преземени во претходните години, потенцирано е во