gasifikacija

Економија

ВИДЕО: Македонија официјално се вклучува во проектот Александруполи

А1он
Република Северна Македонија ќе биде дел од проектот за изградба на терминал за течен природен гас на 17 километир од Александруполи за складирање и гасификација
Македонија

Бочварски: Гасификацијата на сите општини ќе чини околу 350 милиони евра

А1он
Гасификацијата на сите општини во државата ќе чини околу 350 милиони евра, најави денеска Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски. Тој забележа дека ова
Економија

Битиќи – Реџепи: Гасификацијата се одвива по предвидената динамика

А1он
Динамиката на изградба на примарниот гасоводен систем, текот на избор на изведувач на дистрибутивната гасоводна мрежа и гасното поврзување со Грција и останатите соседни земји,
Економија

Бектеши: Две турски компании влегоа во конкуренција за изградба на магистралниот гасовод во С. Македонија

А1он
Две турски компании влегоа во конкуренција за изградба на магистралниот гасовод во Северна Македонија, објави министерот за економија Крешник Бектеши. „Компаниите „Акса Догалгас Дагити А.С.“
Економија

Владата ќе бира партнер за изградба на гасоводната мрежа меѓу две турски компании

А1он
На денешната седница, Владата ја разгледа и усвои информацијата и извештајот во врска со активностите од првата фаза на конкурентен дијалог за доделување на договор
Економија

Гасоводната делница Скопје-Тетово-Гостивар готова до втората половина на идната година

А1он
Гасоводната делница Скопје-Тетово Гостивар во должина од 86 километри заклучно со септември е реализирана на ниво од 66 проценти, со проценки дека целосно ќе биде
Економија

Бислимоски: Гасното поврзување со Грција ќе ја намали цената на гасот до 20 отсто

А1он
Претстои сериозна гасификација на земјава по далеку пониски цени од сегашните. Проценките се дека цената на гасот би се намалила и до 20 отсто со
Економија

Бочварски и Баздникин разговараа за гасификацијата во државава и директно авионско поврзување со Русија

А1он
Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска се сретна со амбасадорот на Руската Федерација во Северна Македонија Сергеј Баздникин со кого разговарале за повеќе
Македонија

ВИДЕО: Гасифицирана болницата „Мајка Тереза“ во Чаир, прект вреден 17 милиони денари

А1он
Заврешна е гасификацијата на Специјалната болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“ во Чаир, што беше обележена како еден од најголемите загадувачи во Скопје, бидејќи
Македонија

Нуредини: Изградени се 75 проценти од примарната гасификација во западот од државава, а 90-95 отсто во југот

А1он
Секундарната и терциерната мрежа за гасификација на државата ќе продолжи по решавањето на проблемот со ГАМА, информираше денеска министерот за животна средина и просторно планирање