Дебата за влијанието на проектот за гасификација врз животната средина

Од:

Јавна дебата за влијанието на проектот „Национален гасификационен систем во Република Македонија, Делница 5 Скопје – Гостивар – Кичево“ врз животната средина ќе се одржи денеска во Скопје.

На дебатата ќе присуствува и заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули.

Би можело да ве интересира

МЖСПП: Постигнат Договор за издавање на градежната дозвола од општина Гостивар за санација на Русино

Ана Ололовска

Одбележан Денот без автомобили во повеќе градови во државава

Ана Ололовска

МЖСПП: Сите 17 мерни инструменти и мобилната станица се во функција, не работат поедини инструменти во неколку од нив

Ана Ололовска

ВИДЕО: Гасифицирана болницата „Мајка Тереза“ во Чаир, прект вреден 17 милиони денари

Ана Ололовска

Нуредини: Изградени се 75 проценти од примарната гасификација во западот од државава, а 90-95 отсто во југот

Ана Ололовска

За менаџирање со отпадот веќе има проект планови, но тоа е комплексен и скап процес, вели Нуредини

Ана Ололовска