gas

Економија

Јанакиески најави гасификација на Битола

А1он
Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески најави гасификација на Битола во рамките на првата фаза од гасификацијата на Македонија. „Гасификационата мрежа од ТЕЦ Неготино,
Економија

„Јужниот тек“ ќе ја заобиколи Хрватска

А1он
Потпретседателот на Гаспром Александар Медведев потврди дека гасоводот „Јужен тек“ нема да проаѓа низ Хрватска. Медведев и официјално ја разреши дилемата при потпишувањето на договорот