feit

Македонија

Студиските програми на ФЕИТ добија акредитација од германска агенција

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ доби меѓународна акредитација од Агенцијата за акредитација на студиски програми од областа
Македонија

Манчевски го отвори меѓународниот натпревар за роботика и вештачка интелигенција „RoboMac-2020“

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Манчевски им посака успех и многу иновативни решенија на студентите на ФЕИТ кој го организираше меѓународниот натпревар за роботика
Македонија

Меѓународен натпревар по роботика и вештачка интелегенција на ФЕИТ

А1он
На Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје денеска ќе биде отворено 10. издание на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција РОБОМАК.
Економија

На ФЕИТ ќе се тестираат 5Г мобилни технологии и системи

А1он
Студентите и професорите на Факултетот за електротехника и информациски технологии ќе можат да тестираат нова 5Г технологија во денеска промовираната лабораторија на Институтот за телекомуникации.
Економија

На ФЕИТ ќе биде отворена прва лабораторија за тестирање на 5Г

А1он
По повод Светскиот ден на телекомуникациите – 17 мај, денеска на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ќе биде отворена првата лабораторија за тестирање
Македонија

Над 90 трудови на шестата студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој

А1он
Повеќе од 90 студенти со свои научни трудови учествуваат на шестата Студентска Конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој (СКЕОР), која се одржува на Факултетот
Економија

Информативна сесија за започнување сопствен бизнис и поддршка на мали и средни претријатија, старт-ап и спин-оф компании

А1он
Во Иновативниот центар на Факултетот за електротехника и информатички технологии денеска ќе биде одржана информативна сесија за можности за започнување на сопствен бизнис и поддршка