feit

Македонија

ФЕИТ отвори Центар за трансфер на технологии и иновации

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, ги отвори вратите на новиот Центар за трансфер на технологии
Економија

ФЕИТ и М-НАВ ќе доедуцираат кадри за потребите на воздухопловната индустрија

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии ќе соработува со Акционерското друштво во државна сопственост за вршење на дејноста давање услуги во воздупловната навигација „М-НАВ“ и
Македонија

ФЕИТ ќе соработува со Институтот за нуклеарни науки „Винча“ од Белград

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии-ФЕИТ при УКИМ потпиша меморандум за соработка со Институтот за нуклеарни науки „Винча“ од Белград во областа на образовните и
Македонија

Успешно заврши балканскиот натпревар по LabVIEW

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии, изминативе два дена, беше домаќин на седмиот балкански натпревар по LabVIEW на кој учествуваа 23 натпреварувачи од Македонија, Бугарија,
Економија

Потпишан договор за соработка меѓу хрватски КЕТ и ФЕИТ

А1он
Хрватската компанија „Кончар Инженеринг за енергетика и транспорт“ (КЕТ) и македонскиот Факултет за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) потпишаа договор за соработка и договор за
Македонија

Кончар од Загреб и ФЕИТ потпишаа договор за соработка и донација

А1он
Во рамки на 10-тото советување на МАКО СИГРЕ, КОНЧАР – Инженеринг за енергетика и транспорт (КЕТ) од Загреб и Факултетот за електротехника и информациски технологии