feit

Македонија

Модернизирани студиски програми на ФЕИТ, слободни 650 места

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ за новата студиска година 2017-2018 ги модернизираше програмите во согласност со новите
Македонија

Соработка на ФЕИТ со лидерот за мрежна безбедност Palo Alto Networks

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) стана дел од академската мрежа на светскиот лидер во областа на мрежната безбедност – Palo Alto Networks. Со
Македонија

Средба на Тимоние со деканот на ФЕИТ Ташковски

А1он
Деканот на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) Димитар Ташковски денеска имаше средба со францускиот амбасадор во Република Македонија Кристијан Тимоние. На средбата, на
Македонија

Инфо ден на ФЕИТ за заинтересираните средношколци

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии денеска организира отворен ден за сите заинтересирани средношколци кои сакаат да студираат на Факултетот. – Пред средношколците ќе бидат
Македонија

Потпишан меморандум за соработка меѓу ФЕИТ и СОСУ „Илинден“

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ и Средното општинско стручно училиште „Илинден“ со заеднички активности ќе поттикнуваат создавање квалитетен кадар. Активностите се утврдени
Македонија

Потпишан Меморандум за соработка меѓу АЦВ и ФЕИТ

А1он
Агенцијата за цивилно воздухопловство (АЦВ) и Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) ќе соработуваат преку меѓусебна поддршка при инвестициски активности, обезбедување студентска пракса, давање
Македонија

Отворен ден на Факултетот за електротехника и информациски технологии при УКИМ

А1он
Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска им овозможи на средношколците и на сите заинтересирани да