robomak

Македонија

Манчевски го отвори меѓународниот натпревар за роботика и вештачка интелигенција „RoboMac-2020“

А1он
Министерот за информатичко општество и администрација, Манчевски им посака успех и многу иновативни решенија на студентите на ФЕИТ кој го организираше меѓународниот натпревар за роботика
Македонија

Меѓународен натпревар по роботика и вештачка интелегенција на ФЕИТ

А1он
На Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ во Скопје денеска ќе биде отворено 10. издание на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција РОБОМАК.
Магазин

Почна меѓународниот натпревар РобоМак 2016

А1он
На Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска беше отворен седмиот меѓународен натпревар за роботика и вештачка интелигенција „РобоМак 2016“. На годинашниот натпревар учествуваат
Магазин

Меѓународен натпревар за роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2016“

А1он
На Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска ќе биде отворен седмиот меѓународен натпревар за роботика и вештачка интелигенција „RoboMac 2016“, кој ќе трае