usje

Македонија

Цементарница УСЈЕ: Неосновани, неточни и целосно паушални се обвинувањата дека сме „најверојатно најголем индустриски загадувач“ во Скопје

А1он
Неосновани, неточни и целосно паушални се обвинувањата дека Цементарница УСЈЕ АД Скопје е „најверојатно најголем индустриски загадувач“ во Скопје. Ова паушално тврдење без никакви докази
Македонија

O2 Иницијатива: Фабриката „Усје“, најверојатно најголемиот индустриски загадувач во Скопје

А1он
Фабриката „Усје“ – најверојатно најголемиот индустриски загадувач во Скопје. Чадот од високите оџаци ја формира типичната покривка која се движи над градот како плашт кој
Македонија

УСЈЕ: Обвинувањата против нас се невистинити, ќе покренеме правна постапка во интерес на вистината

А1он
Цементарница УСЈЕ АД Скопје целосно ги отфрла неоснованите обвинувања, чија цел е дефокусирање на јавноста. За жал ваквиот однос не води кон решавање на отворените
Македонија

Зелен хуман град до УСЈЕ: Никој не ви верува на провидните маипулации

А1он
Во одговорот на УСЈЕ до ЗХГ преку медиумите, загадувачкиот капацитет безмалку кажува дека го прочистува воздухот со своето постоење. Колку Цементарница УСЈЕ загадува, најдобро знаат
Македонија

Цементарница „Усје“: Не загадуваме над дозволеното, во декември немало мерења во фабриката, како што тврди Арсовска

А1он
Во интерес на правилно и точно информирање на јавноста, ги отфрламе неоснованите ставови изнесени во јавноста од страна на градоначалничката на град Скопје Данела Арсовска,
Македонија

Итен надзор во Цементарница Усје по голем број пријави од граѓани

А1он
По големиот број пријави од граѓани, вчера Државен инспектор за животна средина во присуство на раководителот на инспекторатот на Град Скопје изврши детална проверка на
Македонија

“УСЈЕ”: Вонредната контрола покажа дека работиме според европските и домашните стандарди

А1он
Цементарница “УСЈЕ” денеска преку соопштение посочува дека резултатите од вонредната контрола на алтернативното гориво за потребите на компанијата уште еднаш докажале дека работат според највисоките
Македонија

УСЈЕ: Невистини и паушални тврдења се неодговорни и ја доведуваат во заблуда јавноста

А1он
„Цемантарница УСЈЕ е отворена компанија и, како и досега, и денес ги отворивме вратите и ги поканивме граѓаните кои дојдоа да протестираат да нѐ посетат,
Видео Македонија

(ВИДЕО) Свирежи и извици пред Усје: Доста горите отпад и не труете

Габриела Димковиќ-Мишевска
„Уа, катанец на ‘Усје’, „Доста нè труете, сакаме да дишеме“, „До кога ќе горите гуми и отпад“, довикуваа и свиркаа граѓаните додека менаџерот на фабриката
Македонија

Цементарница УСЈЕ: Не сме причинител на загадувањето на воздухот во Скопје

А1он
Сите релевантни мерења на емисиите докажуваат дека УСЈЕ не е причинител на зголеменото загадување на воздухот во Скопје, немаат логика какви било блокади на Цементарницата,