zelen human grad

Македонија

„Зелен хуман град“: Сите одлуки, па така и рангирањето на кандидатската листа за локалните избори, се носат со гласање од страна на членките на ЗХГ

А1он
Активисти на Граѓанска иницијатива „Зелен хуман град“ ги демантираат информациите објавени во текстот „Драгана Велковска и Марјан Калевски: сопружници дома, партнери на листа за советници“
Македонија

Драгана Велковска и Марјан Калевски: сопружници дома, партнери на листа за советници

А1он
Драгана Велковска е носител на листата за членови на Советот на Скопје на Граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“, а на истата листа на четврто место,
Македонија

„Зелен хуман град“: Во Скопје треба повеќе потписи за советничка листа отколку за пратеници

А1он
Крајно сме револтирани од последната изјава на премиерот Заев за зголемувањето на прагот зa независни листи на локално ниво на 1% што сака да го
Македонија

Граѓански активисти бараат од Пендаровски да не ги потпишува измените во Изборниот законик

А1он
Граѓанските активисти од иницијативата „Зелен хуман град“ во отворено писмо бараат од претседателот на државата Стево Пендаровски да не го потпише указот за најавуваните измени