drzaven zavod za statistika

Македонија

За преку 30 отсто намалени договорените градежни работи во странство

А1он
Во периодот јануари – декември 2018 година вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 1.282.970 илјади денари што е за 36,7 отсто помалку
Македонија

ДЗС: Собранието ќе реши кои прашања ќе ги има во Пописот 2020

А1он
Крајното решение за тоа кои прашања ќе бидат вклучени во Пописот што треба да се реализира во 2020 година ќе го донесе Собранието на Република
Македонија

ФОТО: Тито се уште владее во Државниот завод за статистика

А1он
Огромен портрет на Јосип Броз Тито може да се забележи во канцелариите на Државниот завод за статистика. По многуте години на секакви политичари, промашени политики,
Македонија

Проект за зголемување на капацитетите на Државниот завод за статистика

А1он
Државниот завод за статистика во партнерство со италијанскиот Национален институт за статистика и Државниот завод за статистика на Словенија, денеска почнува проект за зголемување на