uvoz

Економија

Извоз од 6,8 милијарди долари од јануари до октомври годинава

А1он
Вкупната вредност на извозот на стоки од државава во периодот јануари-октомври годинава изнесува 6.816.423.000 долари и бележи пораст од 29 проценти на годишно ниво. Вредноста
Економија

ДЗС: Пад на извозот од 12,8 и на увозот од 11,5 проценти во периодот јануари – октомври 2020 година

А1он
Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Северна Македонија, во периодот јануари – октомври 2020 година, изнесува 287 004 милиони денари и бележи пад
Економија

Здружената стопанска комора на Западен Балкан повика на изградбата на заеднички пазар без бариери

А1он
Деловниот совет на здружената комора на шестте економии од Западен Балкан на својата инаугуративна седница ги повика владите во регионот и сите учесници во процесот
Економија

За превозниците клучна дневната ликвидност, повеќе работа ако со новите мерки заживее стопанството

А1он
Доколку мерките од четвртиот пакет го придвижат стопанството тоа ќе значи и поголема работа и за превозниците во државата и надвор од незините граници. Со
Економија

Извозот во првите седум месеци со пад од 21,4 отсто, кај увозот намалување за 17,3 отсто

А1он
Во првите седум месеци од годинава извозот бележи пад од 21,4 отсто во однос на тој период лани, објави Државниот завод за статистика. Според обајвените
Економија

Во првиот квартал извозот намален за 10,8 проценти, увозот за 6,3

А1он
Вкупната вредност на извозот на стоки од државава, во перидот јануари-март годинава, изнесува 1.552.953.000 долари и бележи пад од 10,8 проценти во однос на истиот