inspektorat

Македонија

Пазарните инспекциски контроли од денеска засилени со финансиска полиција

А1он
Пазарните инспектори од денеска ќе вршат контрола на угостителските објекти заедно со претставници на финансиската полиција кои имаат законско право да вршат легитимирање на гостите.
Македонија

Пазарниот инспекторат предупредува на забраната за работа на сместувачките објекти

А1он
Продолжувањето со рестриктивните мерки за спречување на ширењето на епидемијата на коронавирусот значи дека се уште не е либерализирана понудата на сместувачки капацитети во туристичките
Македонија

Кривична пријава за угостителскиот објект каде беше затекнат лидерот на опозицијата

А1он
Директорот на Државниот пазарен инспекторат Стојко Пауновски денеска информира дека на двајцата инспектори кои вчера вршеле надзор во угостителскиот објект каде беше затекнат и лидерот
Македонија

Пауновски: Затворен е луна паркот на булевар „Борис Трајковски“, забранета е работата на вакви паркови во моментов

А1он
Патувачкиот луна парк, кој е поставен на раскрсницата на булевар „Борис Трајковски“ и булевар „Србија“ во Кисела Вода е затворен од Државниот пазарен инспекторат. Директорот
Македонија

ДИТ: Се намалуваат пријавите за непочитување на мерките за заштита од коронавирусот од страна на работодавачите

А1он
Државниот инспекторат за труд нема точна бројка колку пријави има за непочитување на мерките за заштита и превенција на ширењето на коронавирусот од страна на
Македонија

ВИДЕО: Затворени уште 22 угостителски објекта, неосновано покачени цени, укажувања за работодавачи

А1он
Затворени се дополнителни 22 угостителски објекта во Скопје, Куманово, Гостивар и Тетово, а 60-ина трговци неосновано покачиле цени на производи, претежно на лимоните, констатирале инспекторите
Македонија

Дебата: Над 70% од играчките во земјава се без декларација за состав и потекло

А1он
На пазарот во земјава има голем број сомнителни играчки што може да содржат опасни хемикалии по здравјето на децата, колкава контрола се врши врз увозот